KOTI

Iloinen Päivä Launeen Perhepuistossa

Sunnuntaina 21.5.2023 klo 10-14

Facebookin tapahtumasivu

"Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa"
Iloinen Päivä Launeen Perhepuistossa -tapahtuma houkutteli jo 25. kerran Launeen Perhepuiston täyteen lapsia ja heidän vanhempiaan.

Paikalla oli varmasti myös vanhempia, jotka ovat lapsuudessaan viettäneet Iloisen Päivän ja nyt olivat siellä omien lastensa kanssa. Voitaneen sanoa, että tapahtuma on elänyt yli sukupolvien ja perinne jatkuu. 

Nytkin, kuten aina, aurinkoisessa kesäsäässä, saatiin tutustua eri tapahtumapisteisiin; hevosratsastus ja kasvomaalaus varmoina kestosuosikkeja.
Poliisi ja Renkomäen VPK koko tapahtuman ajan pikkuväen piirittämiä. Paikalla oli paikallisia urheiluseuroja, jotka järjestivät omaan lajiinsa liittyvää ohjelmaa. Mm. Salpausselän Naisvoimistelijat järjesti pariin kertaan satujumpan, jossa mukana Pekko Pelikaani sekä Leijona-maskotti. Liikuntapäiväkoti Touhula liikutti lapsia omalla aktiivitoimipisteellään, Lahti Basketball heitätti koripalloa, Ensi- ja Turvakoti esitteli toimintaansa samoin kuin Lahden Kaupungin Eteläinen Kumppanuuspöytä.

Päivän aikana ei päässyt nälkä eikä jano yllättämään - tarjolla oli perinteistä grillimakkaraa, pyttipannua ja vohveleita hillon ja kermavaahdon kera, joita LC Lahti/Launeen leijonaveljet ja heidän yhteistyöklubinsa LC Lahti/Ankkurit hikihatussa valmistivat. Onginnassa pienemmät onkijat saivat saaliikseen mukavia yllätyslahjoja, jotka mm. McDonalds Laune oli lahjoittanut. Myytävien tuotteiden hinnat ovat aina saaneet edullisuudestaan kiitosta - erityisesti ilmaiset kasvomaalaukset ja Ponitaivaan ponikyydit yllättivät iloisesti monet.

LC Lahti/Laune vastasi tilaisuuden järjestämisestä apunaan LC Lahti/Ankkurit. Jokavuotinen (korona vei kaksi kertaa) tapahtuma on klubille palveluaktiviteetti, jossa halutaan tarjota lapsille mukavia elämyksiä - myös varainkeräysaktiviteetti; tilaisuuden tuotto ohjataan perinteisesti lyhentämättömänä paikallisen lapsi- ja nuorisotyön hyväksi ja tänä vuonna myös Lahden Ukrainalaisten avuksi.

Tapahtumaa tukivat:


Osuuskauppa Hämeenmaa osallistui tavarahankintoihin.

Lahden Kaupunki kustansi tapahtumapaikan

Kuljetus Lakkapää toimitti kuljetuskaluston

McDonalds Lahti Laune
Perhekirppis Lanttila