KOTI

Iloinen Päivä Launeen Perhepuistossa

Sunnuntaina 19.5.2024 klo 10-14

Facebookin tapahtumasivu

"Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa"
Iloinen Päivä Launeen Perhepuistossa -tapahtuma houkutteli jo 26. kerran Launeen Perhepuiston täyteen lapsia ja heidän vanhempiaan.

Paikalla oli varmasti myös vanhempia, jotka ovat lapsuudessaan viettäneet Iloisen Päivän ja nyt olivat siellä omien lastensa kanssa. Voidaan sanoa, että tapahtuma on elänyt yli sukupolvien ja perinne jatkuu.

Kuten aina, aurinkoisessa kesäsäässä, tutustuttiin eri tapahtumapisteisiin; hevosratsastus ja kasvomaalaus varmoina kestosuosikkeina. Poliisi, ensihoitoauto ja Renkomäen VPK olivat koko tapahtuman ajan pikkuväen piirittämiä. Paikalla oli paikallisia urheiluseuroja, jotka järjestivät omaan lajiinsa liittyvää ohjelmaa. Mm. Salpausselän Naisvoimistelijat järjesti pariin kertaan satujumpan, jossa mukana olivat Pekko Pelikaani sekä Leijona-maskotti. Reipas oli mukana jalkapallomaaleillaan, Ensi- ja Turvakoti esitteli toimintaansa samoin kuin Lahden Kaupungin Eteläinen Kumppanuuspöytä.
Uutena esiintyjänä oli Lahden Konservatorion vaskipuhallinorkesteri Musta Hevonen, jonka juhlavat kappaleet soivat hienosti. Heillä oli myös yllätysnumerona Flash Mob-esitys.

Päivän aikana ei päässyt nälkä eikä jano yllättämään - tarjolla oli perinteistä grillimakkaraa, pyttipannua ja vohveleita hillon ja kermavaahdon kera, joita LC Lahti/Launeen leijonaveljet ja heidän yhteistyöklubinsa LC Lahti/Ankkurit valmistivat hikihatussa. Onginnassa pienemmät onkijat saivat saaliikseen mukavia yllätyslahjoja, jotka mm. McDonalds Laune oli lahjoittanut. Myytävien tuotteiden hinnat saivat aina edullisuudestaan kiitosta - erityisesti ilmaiset kasvomaalaukset ja Ponitaivaan ponikyydit yllättivät iloisesti monet.

LC Lahti/Laune vastasi tilaisuuden järjestämisestä apunaan LC Lahti/Ankkurit. Jokavuotinen (koronan takia jäi väliin kaksi kertaa) tapahtuma oli klubille palveluaktiviteetti, jossa haluttiin tarjota lapsille mukavia elämyksiä - myös varainkeräysaktiviteetti; tilaisuuden tuotto ohjataan perinteisesti lyhentämättömänä paikallisen lapsi- ja nuorisotyön hyväksi.

Tapahtumaa tukivat:

McDonalds Lahti Laune