KOTI

Leijona-ajo on vuodesta 1970 järjestetty perinteinen leikkimielinen autosuunnistustapahtuma, jossa pärjää hoksottimilla ja paikallistietämyksellä.

Ajo-ohjeeseen piirrettyjen kuvien ja vihjeiden perusteella pyritään löytämään kahden tunnin aikana mahdollisimman monta rastikohdetta Lahden kaupungin alueelta.

Järjestäjät: LC Lahti/Laune ja LC Lahti/Ankkurit. Tuotto käytetään lahtelaisten nuorten ja lasten hyväksi. Tapahtumasivulle

53. Leijona-Ajo järjestetään 13.10.2024 Lahden Torilta

52. Leijona-Ajo järjestettiin 15.10.2023 Lahden Torilta

51. Leijona-Ajo järjestettiin 16.10.2022 Lahden Torilta


Vastaukset, tulokset ja kuvat

50. Leijona-Ajo järjestettiin 13.10.2019


Kyseessä oli 50-vuotis -juhlakilpailu ja lähtö tapahtui Lahden Kauppatorilta. Tulokset tästä - Lisää kuvia tapahtumasta Facebook-sivulla

Kausi 2018

2018 Tulokset naisten sarja (PDF)

2018 Tulokset yleinen sarja (PDF)


Ilmoittautuminen juuri alkanut ja makkarakojulla jo ajoittaista ruuhkaa


Kuva ennen lähtöä. n. 100 autokuntaa siisteissä riveissä


Klubileijona tietysti mukana


Palkintojenjako alkamassa

Taustatietoa ja historiaa

Tapahtuman järjestää Lions Club Lahti/Laune ja ja Lions Club Lahti/Ankkurit. Leijona-ajo on LC Lahti/Salpausselän pitkäaikainen aktiviteetti, ja se siirtyi nykyisille klubeille Salpausselän klubin perintönä. Ensimmäinen Leijona-ajo järjestettiin "Visailuajo" -nimellä Lahdessa toukokuussa 1970. Vaikka ajoon osallistui vain 33 autokuntaa, päätettiin toimintaa edelleen kehittää ja ajoa jatkaa.

Kehitystyö oli ilmeisen onnistunutta, sillä toiseen ajoon osallistui jo yli 100 autokuntaa. Suosion myötä muutettiin tapahtuman nimi Leijona-ajoksi. Keskimääräinen osallistujamäärä on ollut noin 100-130 autokuntaa, enimmillään rasteja on ollut etsimässä jopa lähes 400 kuljettajaa kyyditettävineen.

Leijona-ajo on perheiden ja ystäväporukoiden yhteinen tapahtuma. Tapahtuma tarjoaa hienon mahdollisuuden hieroa älynystyröitään ja tutustua Lahden tunnettuihin ja vähemmän tunnettuihin kolkkiin.

Palkintona on maineen ja kunnian lisäksi painepesuri ja komea pokaali (kiertopalkinto). Lisäksi osallistujien kesken arvotaan tavarapalkintoja.